ESCAPARATES MODERNISTAS CC ALZAMORA

UNA MIRADA A L'ALCOI MODERNISTA

El pasado viernes 11 de febrero, inauguramos la muestra de escaparates modernistas "Una mirada a l'Alcoi modernista" en el CC Alzamora, que podrá visitarse hasta el próximo mayo.

Este proyecto se ha gestado con la colaboración de Grup de Danses Sant Jordi, Sociedad El Trabajo, CAEHA (Centre Alcoia d'estudis històrics i arqueológics), Grupo Recreación Alcoy Modernista y nuestra Asociación, así como la aportación desinteresada de enseres por parte de Antigüedades Hector.

UNA MIRADA A L’ALCOI MODERNISTA

La Plaça d’Espanya és el punt neuràlgic de la ciutat d’Alcoi. Ha sigut lloc de trobada i de mercat, escenari d’espectacles, de parades militars, de misses de campanya i d’esdeveniments festius, així com de concentracions i de protestes reivindicatives. Les seues denominacions han anat canviant paral·lelament a l’evolució històrica i, durant l’auge del modernisme a la ciutat, era coneguda com a “Plaça de la Constitució”. 

Si considerem com a inici d’aquest estil arquitectònic en Alcoi la casa Laporta que va dissenyar Timoteo Briet en 1904, el quiosc de la “Bandeja”, un projecte de 1917 de Joaquín Aracil, ben bé podria ser l’última construcció més pura en seguir aquesta tendència, tot i que no és difícil trobar aspectes modernistes abans i després d’aquestes dates en pintura, escultura, disseny gràfic, arts aplicades i les indumentàries. 

Estas mismas asociaciones están preparando un proyecto conjunto, que esperemos vea la luz en la feria modernista del próximo mes de septiembre, que recreará vida cotidiana de este punto neurálgico de la ciudad, esperemos que llegado el momento se pueda celebrar sin ninguna restricción.