Paraula alcoiana de hui MELÓ D'AIGUA I D'OLOR

El meló d'aigua és allò que en altres llocs s'anomena meló d'Alger ( ciutat del nord d'Àfrica, capital d'Algèria). Els anglesos també ho diuen així ( watermelon) El meló d'olor és el nom que rep a Alcoi ( i altres comarques meridipnals valencianes) al meló de tot l'any. Tant una denominació com l'altra son per a mi una incògnita, perque no fa especialment olor, ni es menja tot l'any, sino només a l'estiu.

Paraula alcoiana de hui CORDAR i DESCORDAR

Mentres que a algunes comarques la gent es lliga o es nuga les sabates, a Alcoi ( i altres llocs) les sabates o sabatilles es corden. A l'igual que les camises, els pantalons, els cinturons ..., encara que tinguen botons i traus, gafets, sivelles, clecs, etc, en compte de cordons:

Paraula alcoiana de hui fer por o fugir

Dilema a resoldre quan l'enemic ens supera en quantitat o en qualitat Frase rmítica, repetida en nombroses ocasions al llarg de la història: la va pronunciar Juli Cesar, dirigint-se als seus soldats, despres de travessar el Rubicó; Napoleó, abans de la batalla de Waterloo; i fins i tot Rambo en la guerra del Vietnam: "Oh my God, els Charlies! Fem por o fugim?"

Paraula alcoiana de hui poctrellat

Apareix tal qual, sense guionet, al Diccionari Normatiu Valencià. A alguns llocs pot usar-se referit a persones: "Eixe home és un poctrellat", o siga, que està destrellatat, desficaciat, desbaratat, destarifat...


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/users/kruske/ykeago/web192/web/tmp) in Unknown on line 0